onsdag 14. januar 2009

Solfest!


ENDELIG er sola tilbake her. Selvom vi har hatt dagslys hele vinteren, så har vi ikke sett sola over åskammen siden november. Det er alltid et veldig godt årstegn her hjemme når sola igjen viser seg. Gutta, pusene og tuppene har tydeligvis merka det de òg, for det har lekt og pussa seg og oppført seg nesten som våryre. Nå er sola her og vi hilser den gladelig velkommen!


Sol? Ja takk!

Evin stjeler mat i tuppehuset, mens Agda lurer på om hu skal tørre å nappe han i halen...


Johanne ligger trofast klukk, selvom det skal nevnes at hu blei tvangslufta i sola i dag

Asketutt på skautur med den karakteristiske lekerumpa i været. Han er klar til å angripe Evin

"Vi er på et meget viktig oppdrag..."

Evingutten storkoser seg i sola

Tulipantid

Sola viser seg over åskammen. Svibler fra jula til tørk på verandabordet. Jeg kan nesten ikke vente med å få planta de ut! Litt over 1mnd til årets første vårdag...

Det er så godt å se gutta i lekehumør igjen. De holdt på i flere timer i hagen i dag. Sol hjelper for både kropp og sjel.
Selvom det fortsatt er nest siste vintermåned, og det fortsatt kan komme mye snø, så er det noe som skjer når sola har kommet. De siste åra har snøen stort sett kommet i februar eller mars, men det spiller ingen rolle så lenge sola har snudd og vi går lysere tider i møte. Vi overlevde mørketia i år også.

3 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Nå ble jeg i godt humør. Det er jo faktisk blitt lenger dager. Har ikke tenkt på det før jeg leste dette. Vi lengter vel til våren alle mann. Men får en nedtur hvert år i mars når det laver ned.

Anonym sa...

Det var noen flotte dyr du hadde:-) Der skulle jeg gjerne ha bodd. Nei vent, det gjør jeg jo;-) Kjempefine bilder elskede. Hilsen din mann

Anelille sa...

Ja da kom plutserlig snøen gitt:) Men vi har lengre dager og masse turmuligheter:)